Eerste nieuwsbrief

Er gebeurt veel de laatste tijd rond de molen. We volgen natuurlijk de ontwikkelingen en plannen met betrekking tot de Gieterse Polder nauwgezet.

Inloopavonden

Er zijn inloopavonden vanuit de politiek georganiseerd, Gieters Belang en Giethoorn Onderneemt doen hun zegje, en wij houden de vinger aan de pols. Onze insteek: “Bij deze polder hoort een molen!” is vrij overzichtelijk. Toen in 1827 deze oudste polder uit de omgeving werd gemaakt, bemaalde een ruim 25 meter hoge poldermolen de landerijen. Helaas is deze molen en zijn ook de latere poldermolens aan de Kerkweg verdwenen, wat rest is de wiekloze korenmolen.We zijn samen met de gemeente Steenwijkerland behoorlijk onderweg om onze monumentale korenmolen in oude luister te herstellen, en hier zullen we zeker nog berichten.

ANBI Status

Ook kregen we onlangs van de belastingdienst een positieve beschikking op onze aanvraag voor de ANBI status. Nadat we ruim een jaar geleden de Stichting De Gieterse Koornmeule hebben opgericht, zijn we sinds januari een Algemeen Nut Beogende Instelling. Deze culturele ANBI status geeft ons straks meer mogelijkheden in het verwerven van fondsen.

Nieuwe website

Mede voor deze ANBI status, maar ook voor het delen van informatie zoals deze nieuwsbrief, hebben we de website www.gietersekoornmeule.nl in het leven geroepen. Deze site kregen we aangeboden en daar hebben we natuurlijk dankbaar gebruik van gemaakt. Op onze website zal met regelmaat een nieuwsbrief verschijnen en als je je hiervoor aanmeldt ben je als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond de molen.

Ga mensen uitnodigen!

Stichting De Gieterse Koornmeule brengt de molen terug in Giethoorn!
Dit kunnen we niet alleen! Het aanmelden voor de nieuwsbrief is een eerste stap om je betrokkenheid bij De Meule te laten zien.

Tot de volgende nieuwsbrief,
Het bestuur

Bekijk de nieuwsbrief in je browser